Bio Levyt Konsertit Näyttämö Kuvat Kritiikit Uutiset Kontakti
Biografia Pitkä CV

Suomalainen sopraano Uli Kontu-Korhonen valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta Helsingistä. Vanhaa musiikkia Kontu-Korhonen on opiskellut mestarikursseilla opettajinaan mm. Evelyn Tubb, Michael Fields, Stephen Stubbs, Suzie LeBlanc sekä The Hilliard Ensemblen laulajat.

Uli Kontu-Korhosella on kuulaan kirkas sopraano, mikä helisee enkelimäisiin korkeuksiin säilyttäen aina kauniin värinsä. Hän on voimakas tulkitsija, joka laulaessaan kertoo tarinaa avoimesti yleisön kanssa kommunikoiden.

Kontu-Korhosen soololevy "Praemia lucis Valon lahja" ilmestyi toukokuussa v. 2008 Alba records- levy-yhtiölle ja se sisältää Hildegard von Bingenin lauluja sekä vanhoja suomenkielisiä virsiä sekä kansanlauluja. Soolo-ohjelmassaan Uli soittaa laulamisensa lisäksi keskiaikaisia instrumentteja; dulcimer, sinfonia, portatiivinen urku ja 5-kielinen kantele.

Uli Kontu-Korhonen on laulanut v.1997 lähtien keskiaikaisen musiikin yhtye Oliphantin solistina. Yhtyeen ohjelmisto kattaa musiikkia 1100-luvun monodiasta moniääniseen ars novaan asti. Oliphant on tuonut runsaasti julki ennestään tuntematonta truveerimusiikkia. Yhtyeen levyt "Joie fine"-chansons pieuses-lauluja 2006, Gace Brulén musiikkia sisältävä levy 2004 sekä "Lauluja Ristiretkiltä" 2000 ovat herättäneet ihastusta niin yleisössä kuin arvostelijoissakin improvisatorisella ja värikkäällä musisoinnillaan. Vuosien 2008-2009 aikana Oliphant perehtyi saksalaiseen keskiaikaiseen musiikkiin sekä valmisti ohjelmasta HERZ, PRICH! – SYDÄN, MURRU! -konsertti- ja levykokonaisuuden. Levy ilmestyi maaliskuussa 2010.

Omien soolokonserttiensa lisäksi Uli Kontu-Korhonen on ollut toteuttamassa keskiaikaista liturgista draamaa, Ludus Danielis, sekä Hildegard Bingeniläisen Ordo Virtutum-näytelmää. Kontu-Korhonen on toiminut muusikkona useissa teatteri- ja tanssiproduktioissa, joissa keskiaikainen musiikki on ollut keskeisessä asemassa. Keskiajan, renessanssin ja barokkimusiikin esittämisen lisäksi Kontu-Korhonen on laulanut myös jazz- ja kansanmuusikoiden kanssa sekä esittänyt uutta musiikkia. Erilaiset poikkitaiteelliset produktiot ovatkin oleellinen osa Uli Kontu-Korhosen taiteilijapersoonaa. Kotimaansa lisäksi hän on konsertoinut useissa Euroopan maissa sekä tehnyt radionauhoituksia.

Uli Kontu-Korhonen opettaa vanhaa musiikkia
Turun musiikkiakatemiassa.

Suomen kulttuurirahasto on myöntänyt Kontu-Korhoselle vuoden apurahan 2005 sekä kolmen vuoden apurahan taiteelliseen työskentelyyn vuosina 2006-2009.

www.ulikontukorhonen.com      |      uli () ulikontukorhonen.com     |      tel. +358 (0)44 90 646 92